• hlb_01

  hlb_01

 • hlb_02

  hlb_02

 • hlb_03

  hlb_03

 • hlb_04

  hlb_04

HLB methode PlAMV werkt

PlAMV analyse

HLB kan met de ontwikkelde PCR methode met grote precisie aantonen of het water is besmet met het virus PlAMV. Labtesten met extreem lage concentraties PlAMV geven aan dat de toets van HLB zeer nauwkeurig en gevoelig werkt. Dit betekent grofweg dat 10 virusdeeltjes in 500 ml water al aangetoond kunnen worden. Bij zo’n lage virusconcentratie is het besmettingsrisico naar gezonde bollen waarschijnlijk niet groot, maar het geeft wel aan dat de gebruiker op tijd gewaarschuwd kan worden.

 

Waarom het water monsteren op PlAMV?

Alle vragen rond het risico van PlAMV-verspreiding via spoel- dompel- en ontsmettingsbaden zijn nog niet beantwoord, maar uit onderzoek is wel duidelijk geworden dat PlAMV besmet water risico’s oplevert voor gezonde bollen. Om een inschatting te kunnen maken van het verspreidingsrisico van PlAMV op het eigen bedrijf, is een PlAMV analyse van het proceswater een uitstekend hulpmiddel en daarom zeker aan te bevelen. Daarnaast kan een PlAMV analyse ook goed worden ingezet om bepaalde ontsmettingsmaatregelen te testen op effectiviteit. Een monster voor en na het ontsmetten van proceswater of gebruiksmateriaal kan duidelijk maken of met deze maatregel het verspreidingsrisico is verminderd.

 

Verstoring van de toets door chloor in het monster?

Regelmatig wordt de vraag gesteld of ontsmettingsmiddelen (zoals chloor) de labanalyse kunnen verstoren. Het antwoord daarop is kort: geen enkel probleem. HLB maakt in elk monster gebruik van een controlevirus, dat bij elke analyse meeloopt en direct aangeeft of de reactie goed is verlopen of niet. Je kunt zoiets een testorganisme noemen. Labtesten met dit controlevirus geven aan dat normale chloorconcentraties geen enkele verstoring geven. Kortom, de PlAMV toets bij HLB geeft een betrouwbaar beeld van de PlAMV besmetting in het proceswater.

Laatste Tweets

HLBbv RT @SoilCaresWorld: Happy #WorldFoodDay!🍒🍉🍎 #DYK 95% of our food is directly or indirectly produced on our soils? Healthy #soil means heal…
HLBbv RT @SoilCaresWorld: Nutrient deficiency in #soils impacts people’s health! Fertilizing crops can improve human health #FertilizerDay @Ferti
HLBbv RT @TTjarda: We konden weer los vanmorgen, na alle nattigheid. #HLBbv https://t.co/VMC96Rt94q

 

 

 

 
© 2012 - Designed by CommPro Automatisering