• hlb_01

  hlb_01

 • hlb_02

  hlb_02

 • hlb_03

  hlb_03

 • hlb_04

  hlb_04

HLB geeft presentatie over Eisenfleckigkeit op bijeenkomst van Europlant in Duitsland.

b_175_175_16777215_00_images_content2_IMAG0234.jpg

Op 11 december hebben Albert Wolfs en Geert Horlings een presentatie gegeven over eisenfleckigkeit op de grootste bijeenkomst in Duitsland voor aardappeltelers, georganiseerd door Europlant.
Europlant is in Duitsland het grootste pootgoed handelshuis. Ieder jaar wordt er een bijeenkomst met lezingen georganiseerd  welke zeer goed bezocht worden. Ook dit jaar waren er ruim 400 bezoekers aanwezig die lezingen kregen te horen over handel, prijzen en teelt van aardappelen.

HLB heeft zich hier gepresenteerd en Albert Wolfs hield een presentatie over eisenfleckigkeit oftewel bruine vlekken in de aardappelknollen. Dit is een verzamelnaam van bruine vlekken met verschillende oorzaken. Dit kunnen zijn: Aucubabont (PAMV), kringerigheid ( tabaksratelvirus of TRV), zwabbertop  (moptop of PMTV) maar ook gebreksziekten kunnen bruinverkleuring in de knol veroorzaken. Er werd met name ingegaan op TRV, de overdracht van dit virus door Trichodoriden en de beheersingsmogelijkheden voor de teler.

 

Getuige de vele vragen en goede interactie met de zaal bleek dat het probleem actueel is in de teelt van consumptieaardappelen in het gebied. Ook tijdens de bedrijvenbeurs stonden de telers in de rij om vragen te stellen en monsterpakketjes mee te nemen. We kunnen dan ook terugkijken op een succesvolle bijeenkomst. Een vervolg afspraak om volgend jaar weer een presentatie te geven op de aardappeldag van Europlant is al gemaakt.

 

 

Laatste Tweets

HLBbv RT @ejrampen: Aardappels er af. Quad erop. Gelijk de aaltjes situatie in kaart brengen. #boerbewust https://t.co/1VkVa6WUsf
HLBbv RT @SoilCaresWorld: Do you know how to collect a good soil sample? Just follow these five simple steps: https://t.co/RFmt0ZHfSD https://t.c…
HLBbv Veel belangstelling open dag @Avebe_group. https://t.co/Pp4cEAhybV

 

 

 

 
© 2012 - Designed by CommPro Automatisering