• hlb_01

  hlb_01

 • hlb_02

  hlb_02

 • hlb_03

  hlb_03

 • hlb_04

  hlb_04

Internationaal symposium BioBased Economy

Vorige week heeft HLB deelgenomen aan een internationaal symposium over BioBased Economy.

De bewustwording over de eindigheid van fossiele grondstoffen is doorgedrongen in alle sectoren van de economie. Grondstofbedrijven, chemie, food en feed, iedereen is bezig met het zoeken naar mogelijkheden en oplossingen om met name olie te kunnen vervangen. Op het symposium waren daarnaast veel universiteiten, overheid en onderzoeks- en kennisinstituten zoals HLB aanwezig om contacten te leggen om uiteindelijk tot samenwerkingsverbanden te komen om innovaties te ontwikkelen. Het was een zeer internationaal gezelschap en feit is dat Europa niet voorop loopt in de ontwikkeling van biobased producten en oplossingen.
Wellicht was voorheen de visie dat Biobased Economy vooral iets was voor landen als Amerika en Brazilië. Vandaag de dag is er wel degelijk een bewustwording gekomen dat Biobased Economy vooral ook lokaal  ontwikkeld moet worden en dat het niet alleen gaat om het maken van biobased producten maar ook over het (slim) hergebruiken van reststromen.
Wanneer biomassa niet alleen meer voor voedsel en non-food producten gebruikt gaat worden maar ook ter vervanging van fossiele grondstoffen zal dit een grote aanspraak doen op het beschikbare landbouwareaal. Hoe kan biomassaproductie voor de Biobased Economy toch een plek krijgen in dit spanningsveld?
- Opbrengstverhoging.
- Alles gebruiken en niets weggooien.
- Wat je gebruikt voorde de hoogst mogelijke waarde gebruiken. Bijvoorbeeld geen
   producten verbranden die je ook kunt eten of als veevoer kunnen dienen.
- Tegen zo laag mogelijke kosten werken.
- Slimme combinaties maken.

 

Er liggen dan ook grote kansen voor de primaire sector om een belangrijke rol te spelen in Biobased Economy.
Helaas was  de primaire sector zelf niet vertegenwoordigd op het symposium. 

Laatste Tweets

HLBbv RT @SoilCaresNL: Mooi! Een uitgebreid artikel op @Boerderij_nl over hoe onze partner @HLBbv ons sensorlab gebruikt om snel & voordelig bode…
HLBbv Lees hier hoe we met @SoilCaresNL variatie in bemestingstoestand binnen percelen in beeld brengen. #npplhttps://t.co/63Tk7B6DPp
HLBbv @ejrampen 👍Tuurlijk!

 

 

 

 
© 2012 - Designed by CommPro Automatisering