• hlb_01

  hlb_01

 • hlb_02

  hlb_02

 • hlb_03

  hlb_03

 • hlb_04

  hlb_04

KIZ reikt aardappelinnovatieprijs uit aan HLB

HLB 2Prijs voor bladvlekken-diagnosesysteem, LeafSpot.
Vrijdagavond 7 maart waren Janny Peltjes en Geert Horlings aanwezig op de jaarvergadering van K.I.Z. de Keuringsdienst zaaigranen zaaizaden pootgoed in Oude Bildtzijl om daar de stimuleringsprijs voor aardappelinnovaties in ontvangst te nemen.
De eerste prijs met daaraan gekoppeld een geldbedrag van 2000€ werd uitgereikt aan HLB voor LeafSpot, het diagnosesysteem voor bladvlekken in aardappelen.
De jury, bestaande uit dhr. J. Doornbos van keuringsdienst NAK en dhr. R.  Wustman van WUR  beoordeelde LeafSpot als zeer innovatief en benadrukte het economische en duurzame karakter van deze dienst. De heer Wustman  was als jurylid aanwezig om de prijs uit te reiken en benadrukte dat  LeafSpot goed past in de moderne bedrijfsvoering van aardappelbedrijven.
Bij de prijsuitreiking heeft Janny Peltjes namens HLB toegezegd dat het bedrag zal worden aangewend voor de verdere ontwikkeling van LeafSpot en het onderzoek naar bladvlekken in aardappelen. Daarnaast zal HLB volgend jaar op de jaarvergadering toelichten wat dit onderzoek heeft opgeleverd.

 

 

Lees hier het perbericht  

Laatste Tweets

HLBbv RT @HLBbv: Interessant artikel in @Aardappelwereld over AM met Egbert Schepel. https://t.co/cSAKDfNvKd
HLBbv RT @HLBbv: Leuk artikel van de ervaringen van een eerste gebruiker van de combibemonstering AM (aardappelmoeheid) en bemesting #precisiebem
HLBbv RT @CBAV_advies: De presentaties van de Themadag Bemesting Akkerbouw van de CBAV van 30 november staan online: https://t.co/MEKAOzdQjL

 

 

 

 
© 2012 - Designed by CommPro Automatisering