• hlb_01

  hlb_01

 • hlb_02

  hlb_02

 • hlb_03

  hlb_03

 • hlb_04

  hlb_04

Begeleiding Lelietelers

Stichting ROL is 2011 een project opgestart voor begeleiding van lelietelers met een AM besmetting. Door nieuwe regelgeving werden telers vanaf 2010 geconfronteerd met een verzwaard monsterregiem en bleek het areaal beschikbare grond onder druk te staan. Ruim 20 telers hebben zich hiervoor in eerste instantie aangemeld.


Bij telers met veel huurgrond zijn een groot aantal percelen (ook huurpercelen) in het HLB advies programma opgenomen en tijdens de drie projectjaren intensief gevolgd en steeds weer in overleg met de telers van nieuw advies voorzien. AM Advies is heel sterk maatwerk.
Bij onvoldoende gegevens is geadviseerd om eerst via bemonstering meer te weten te komen van het type AM-besmetting. In het actieplan staat een advies voor het tijdstip van officiële bemonstering, rassenkeuze van eventueel te telen aardappelen en de juiste bestrijdingsmaatregelen op het juiste moment.
Voor ruim 150 percelen is in het kader van dit project een plan van aanpak gemaakt. In totaal een oppervlakte van ± 1000 hectare.
Vooral doordat de regelgeving bij de telers nu meer begint te knellen, is het enthousiasme over de begeleiding (nog) groter dan bij aanvang.

 

 

Lees hier het artikel op Nieuweoogst.nu: Lelietelers enthousiast over AM-begeleiding.

 

 

Laatste Tweets

HLBbv @ejrampen 👍Tuurlijk!
HLBbv RT @SoilCaresNL: Mooi! Een uitgebreid artikel op @Boerderij_nl over hoe onze partner @HLBbv ons sensorlab gebruikt om snel & voordelig bode…
HLBbv Nog mogelijkheden voor ondernemers voor AM begeleiding of bemestingadvies! Tot 15 December is indienen nog mogelijk. https://t.co/wrLebn2S3C

 

 

 

 
© 2012 - Designed by CommPro Automatisering