• hlb_01

  hlb_01

 • hlb_02

  hlb_02

 • hlb_03

  hlb_03

 • hlb_04

  hlb_04

Bollenteelt wil meer AM-advies

'Het aanpakken van de AM-problematiek in de bollenteelt is iets van de lange adem. Het zou jammer zijn als de begeleiding door HLB in Wijster na drie jaar zou stoppen' zegt bollenteler Martin Hilberts in Beilen.

 

Het probleem van bollentelers is dat ze de grond veelal huren van akkerbouwers die zetmeelaardappelen telen en het perceel één keer in de zes jaar gebruiken voor de teelt van lelies. Als de akkerbouwer onder het schadelijke AM-besmettingsniveau voor zetmeelaardapppelen zit is er voor hem niets aan de hand. De lelieteler wil echter AM-vrij land.

 

Door met verhuurder en huurder aan tafel te zitten kan Egbert Schepel van HLB een advies op maat maken. 'Het advies is zeer wisselend en onder andere afhankelijk van de AM-situatie en de mogelijkheden van de verhuurder. Technisch zijn niet overal alle bestrijdingsmogelijkheden in te zetten. Overleg tussen verhuurder, huurder en adviseur kan onder andere tot gevolg hebben dat de grondeigenaar een ander ras zetmeelaardappelen gaat telen. Een ras met een hoge resistentie kan ervoor zorgen dat het perceel qua Am geschikt wordt voor de lelieteelt.

 

Lees hier het originele artikel uit Nieuwe Oogst, 19 april 2014.

Laatste Tweets

HLBbv RT @ejrampen: Aardappels er af. Quad erop. Gelijk de aaltjes situatie in kaart brengen. #boerbewust https://t.co/1VkVa6WUsf
HLBbv RT @SoilCaresWorld: Do you know how to collect a good soil sample? Just follow these five simple steps: https://t.co/RFmt0ZHfSD https://t.c…
HLBbv Veel belangstelling open dag @Avebe_group. https://t.co/Pp4cEAhybV

 

 

 

 
© 2012 - Designed by CommPro Automatisering