• hlb_01

  hlb_01

 • hlb_02

  hlb_02

 • hlb_03

  hlb_03

 • hlb_04

  hlb_04

Lelies in Vledder behandeld met natuurlijk desinfectiemiddel

In een proefveld bij Vledder zijn vanmiddag de eerste lelies behandeld met het desinfectiemiddel Nontox.

 

Het middel is gemaakt van water en zout, elektrisch behandeld en een idee van het Asser bedrijf Watter. Als dit werkt, dan is het gebruik van chemische middelen in de bollenteelt veel minder nodig. Leliebollen ondervinden veel schade door bacteriën, schimmels en virussen.


De bollen op het veld in Vledder hebben twee verschillende behandelingen ondergaan: de gebruikelijke bestrijdingsmiddelen en Nontox. Er wordt gekeken of Nontox schadelijk is voor de bol en of de schimmels en bacteriën gedood worden.


In november gaan de bollen pas weer de grond uit en dan is ook het eindresultaat van de test te zien. Maar al in de bloeiperiode is een tussenbalans op te maken. Daarom wordt op 22 augustus op het proefveld een open dag gehouden.

 

Bekijk hier het volledige interview op RTV Drenthe.

 

Lees hier het artikel; Gedesinfecteerde leliebollen de grond in, uit Boerderij 13 mei 2014 

 

Laatste Tweets

HLBbv RT @ejrampen: Aardappels er af. Quad erop. Gelijk de aaltjes situatie in kaart brengen. #boerbewust https://t.co/1VkVa6WUsf
HLBbv RT @SoilCaresWorld: Do you know how to collect a good soil sample? Just follow these five simple steps: https://t.co/RFmt0ZHfSD https://t.c…
HLBbv Veel belangstelling open dag @Avebe_group. https://t.co/Pp4cEAhybV

 

 

 

 
© 2012 - Designed by CommPro Automatisering