• hlb_01

  hlb_01

 • hlb_02

  hlb_02

 • hlb_03

  hlb_03

 • hlb_04

  hlb_04

LeafSpot seizoen begonnen.

leafspot2De eerste LeafSpot monsters zijn alweer binnengekomen bij HLB. Vanaf begin juni zijn in veel aardappelgewassen (consumptie, zetmeel en pootgoed) bladvlekken te zien. Vaak worden deze bladvlekken aangezien voor Alternaria solani. Inmiddels hebben 5 jaar onderzoek en duizenden monsters aangetoond dat dit lang niet altijd het geval is, maar dat veelal sprake is van gebreksziekten en ozonschade. Een goede diagnose van deze vlekken is dan ook nodig om een gerichte bestrijding uit te voeren. Hiermee bewijst LeafSpot al 5 jaar haar meerwaarde voor een duurzame aardappelteelt en sluit daarbij aan bij de nieuwste voorwaarden van IPM (Integrated Pest Management) die door Europa sinds 1 januari 2014 aan de lidstaten en de telers wordt gesteld. In deze richtlijn (2009/128/EG) van het Europees parlement moeten alle lidstaten een actieplan opstellen hoe professionele gebruikers van pesticiden de beginselen van geïntegreerde gewasbescherming zullen gaan toepassen.


Nu de vroegste aardappelpercelen zich gaan sluiten gaat het LeafSpot seizoen van start. Ook de ozonconcentraties zijn al erg hoog geweest dit seizoen en we verwachten daarom al vroeg bladvlekken in de aardappelgewassen.


Bemonsteringspakketjes zijn te bestellen via HLB en ook bij veel toeleveranciers in de landbouw. Vraag uw adviseur naar de mogelijkheden.


U kunt het nieuws over LeafSpot ook volgen op onze site: www.hlbbv.nl of via Twitter: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. HLB brengt ook regelmatig een nieuwsbrief uit met daarin actualiteiten, teelttips, nieuws en onderzoeksresultaten. U kunt zich hiervoor opgeven op de site of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Lees hier het artikel via Nieuwe Oogst.nu

 

Lees hier het artikel via Boerderij.nl


 

Laatste Tweets

HLBbv RT @ejrampen: Aardappels er af. Quad erop. Gelijk de aaltjes situatie in kaart brengen. #boerbewust https://t.co/1VkVa6WUsf
HLBbv RT @SoilCaresWorld: Do you know how to collect a good soil sample? Just follow these five simple steps: https://t.co/RFmt0ZHfSD https://t.c…
HLBbv Veel belangstelling open dag @Avebe_group. https://t.co/Pp4cEAhybV

 

 

 

 
© 2012 - Designed by CommPro Automatisering