• hlb_01

  hlb_01

 • hlb_02

  hlb_02

 • hlb_03

  hlb_03

 • hlb_04

  hlb_04

Themadag Ozon

Op 3 juli houdt HLB van 9.00 tot 18.00 uur, op het HLB proevenplatform aan de Westerhaar te Wijster een open dag, waarop vernieuwende thema’s en innovatief onderzoek  zal worden gepresenteerd. Tevens is er een bedrijvenmarkt waar bedrijven, kennisinstellingen, adviseurs, klanten en telers elkaar ontmoeten.

 

Thema ozon
Op het platform zijn verschillende proeven aangelegd, met als gemeenschappelijk thema ozon. Er worden  mogelijke relaties getoond tussen ozonschade en bemesting, beregening , ras- en gewasverschillen, plantversterkers, gewasbeschermingsmiddelen en teeltmaatregelen. Dit laten we zien door zelf de symptomen van ozonschade op te wekken via toediening van ozon aan de gewassen op het veld.
Intrigerend zijn de versnelde beeldopnames die we laten zien van het ontstaan van bladvlekken als gevolg van de toediening van ozon. Interessant is ook de drone die rond het demoveld gaat vliegen en verrassende gewasreacties in beeld brengt.

Innovatief
Innovatief is o.a. het onderzoek naar verschillen in gevoeligheid voor ozon in verschillende aardappelrassen en de screening van gewasbeschermingsmiddelen  in relatie met ozon. We geven daarbij ook een doorkijkje in het ozononderzoek voor de komende jaren.

 

Duurzaam
Duurzame ontwikkelingen binnen HLB die worden getoond zijn o.a.  de biologische verwerking van chemische reststromen via de fytobac.

De bijeenkomst telt mee voor de verlenging van de spuitlicentie voor het onderdeel  teelt en voor deelnemers aan Veldleeuwerik telt de dag mee als extra bijeenkomst.

Het belooft een erg interessante dag te worden en we zien u graag op 3 juli!

 

U kunt zich aanmelden (niet verplicht) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laatste Tweets

HLBbv RT @HLBbv: Interessant artikel in @Aardappelwereld over AM met Egbert Schepel. https://t.co/cSAKDfNvKd
HLBbv RT @HLBbv: Leuk artikel van de ervaringen van een eerste gebruiker van de combibemonstering AM (aardappelmoeheid) en bemesting #precisiebem
HLBbv RT @CBAV_advies: De presentaties van de Themadag Bemesting Akkerbouw van de CBAV van 30 november staan online: https://t.co/MEKAOzdQjL

 

 

 

 
© 2012 - Designed by CommPro Automatisering