• hlb_01

  hlb_01

 • hlb_02

  hlb_02

 • hlb_03

  hlb_03

 • hlb_04

  hlb_04

Sterke toename van bladvlekken in aardappelen.

Ozon14002Afgelopen week heeft HLB een sterke toename van bladvlekken geconstateerd. Niet alleen in waarnemingen in het veld maar ook het aantal ingestuurde monsters is de afgelopen week sterk gestegen. Veel van de monsters vertonen vlekken als gevolg van ozon.

 

Vorige week heeft HLB een thema bijeenkomst georganiseerd over de schade die ozon kan toebrengen aan gewassen. Op het demoveld is ozon toegediend aan verschillende gewassen en rassen en tevens zijn er mogelijke oplossingen getoond hoe ozonschade is te voorkomen. Het onderzoek hiernaar is dit jaar gestart en de eerste resultaten worden in de loop van het seizoen verwacht. Tevens is een film gemaakt van het ontstaan van ozonschade in een aardappelplant gedurende de eerste vier dagen na toediening van ozon.                 Bekijk hier de film.

 

Wanneer u in uw gewas de komende tijd een plotselinge toename van bladvlekken ziet is het raadzaam om deze te laten onderzoeken. Bladvlekken in aardappelen is een groeiend probleem en de oorzaken van de vlekken blijken zeer divers en in het veld nauwelijks te onderscheiden.  Een juiste diagnose is van groot belang om een goede bestrijding uit te voeren.

 

De komende dagen wordt door de hoge temperaturen en ozonconcentraties een verdere toename van bladvlekken verwacht.

 

Volg ons op twitter: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laatste Tweets

HLBbv RT @SoilCaresWorld: Happy #WorldFoodDay!🍒🍉🍎 #DYK 95% of our food is directly or indirectly produced on our soils? Healthy #soil means heal…
HLBbv RT @SoilCaresWorld: Nutrient deficiency in #soils impacts people’s health! Fertilizing crops can improve human health #FertilizerDay @Ferti
HLBbv RT @TTjarda: We konden weer los vanmorgen, na alle nattigheid. #HLBbv https://t.co/VMC96Rt94q

 

 

 

 
© 2012 - Designed by CommPro Automatisering