• hlb_01

  hlb_01

 • hlb_02

  hlb_02

 • hlb_03

  hlb_03

 • hlb_04

  hlb_04

LeafSpot® Update: Sterke toename van bladvlekken in aardappelen.

Afgelopen week heeft HLB een toename van bladvlekken in aardappelen geconstateerd. Niet alleen in waarnemingen in het veld maar ook het aantal ingestuurde monsters is de afgelopen week gestegen. Veel van de monsters vertonen vlekken als gevolg van ozon. Hoe ozonschade ontstaat hebben we visueel gemaakt middels een film: http://www.youtube.com/watch?v=ePvf4ZgQcRQ. Hierin is de reactie van een aardappelplant te zien op de toediening van ozon.

Afgelopen week is er ook een eerste aantasting van Alternaria solani geconstateerd. Omdat er nu mogelijk bladvlekken met verschillende oorzaken aanwezig zijn in het gewas is een goede diagnose erg belangrijk. In het veld zijn met name ozonschade en Alternaria erg moeilijk van elkaar te onderscheiden. Wanneer u in uw gewas de komende tijd een plotselinge toename van bladvlekken ziet is het raadzaam om deze te laten onderzoeken. Een juiste diagnose is van groot belang om een goede bestrijding uit te voeren.

Volg ons op twitter: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Lees hier het artikel; HLB: eerste alternaria, uit Nieuwe Oogst van 2 augustus 2014

Laatste Tweets

HLBbv RT @SoilCaresWorld: Happy #WorldFoodDay!🍒🍉🍎 #DYK 95% of our food is directly or indirectly produced on our soils? Healthy #soil means heal…
HLBbv RT @SoilCaresWorld: Nutrient deficiency in #soils impacts people’s health! Fertilizing crops can improve human health #FertilizerDay @Ferti
HLBbv RT @TTjarda: We konden weer los vanmorgen, na alle nattigheid. #HLBbv https://t.co/VMC96Rt94q

 

 

 

 
© 2012 - Designed by CommPro Automatisering