• hlb_01

  hlb_01

 • hlb_02

  hlb_02

 • hlb_03

  hlb_03

 • hlb_04

  hlb_04

LeafSpot® Update: Toename van Alternaria in aardappelen.

Afgelopen week heeft HLB een toename van Alternaria solani  in aardappelen geconstateerd. Daarnaast vertonen veel van de monsters vertonen vlekken als gevolg van ozon. Hoe ozonschade ontstaat hebben we visueel gemaakt middels een film: http://www.youtube.com/watch?v=ePvf4ZgQcRQ. Hierin is de reactie van een aardappelplant te zien op de toediening van ozon. Dit jaar doet HLB proeven om te onderzoeken welke factoren de schade van ozon aan gewassen kunnen beperken.

Afgelopen weken is slechts incidenteel een aantasting van Alternaria solani geconstateerd. Deze week is er een duidelijke toename in het aantal monsters met Alternaria solani.  Omdat er nu mogelijk bladvlekken met verschillende oorzaken aanwezig zijn in het gewas is een goede diagnose erg belangrijk. In het veld zijn met name ozonschade en Alternaria erg moeilijk van elkaar te onderscheiden. Wanneer u in uw gewas de komende tijd een plotselinge toename van bladvlekken ziet is het raadzaam om deze te laten onderzoeken. Een juiste diagnose is van groot belang om een goede bestrijding uit voeren in de huidige teelt en om problemen in toekomstige teelten te voorkomen.

Volg ons op twitter: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Lees hier het artikel, HLB toename alternaria solani in aardappel uit Boerderij 19 augustus 2014

Laatste Tweets

HLBbv RT @ejrampen: Aardappels er af. Quad erop. Gelijk de aaltjes situatie in kaart brengen. #boerbewust https://t.co/1VkVa6WUsf
HLBbv RT @SoilCaresWorld: Do you know how to collect a good soil sample? Just follow these five simple steps: https://t.co/RFmt0ZHfSD https://t.c…
HLBbv Veel belangstelling open dag @Avebe_group. https://t.co/Pp4cEAhybV

 

 

 

 
© 2012 - Designed by CommPro Automatisering