Nieuwsbrief 4

mail
           
  Nieuwsbrief 4 - 23 oktober 2017  
 

 

Beste Lezer,

Een nieuwsbrief met daarin o.a. de aankondiging van het nieuwe logo, website en huisstijl van HLB. Een nieuwsbrief waar u naast actuele zaken ook tips en wetenswaardigheden kunt verwachten. Wij wensen u veel leesplezier. 
 

Nieuw logo en website HLB

HLB bv heeft een nieuwe website! Tegelijkertijd is het logo en de huisstijl vernieuwd. Met de nieuwe vormgeving willen we duidelijker inzicht geven in de diverse producten en diensten die we leveren en waar we voor staan: deskundig, innovatief, praktisch en betrouwbaar.

Het werd tijd. Vanwege groei en de toename van producten en diensten was aanpassing noodzakelijk. Op de nieuwe website is de vindbaarheid van de producten en diensten sterk verbeterd waardoor u gemakkelijk kunt zoeken op nieuws, vaktips, onderzoek-, diagnose- en adviesproducten.

Lees meer 
 

Poederschurft op aardappelen

PoederschurftDe laatste jaren is het aantal aardappelpartijen besmet met poederschurft sterk gestegen. Ook dit jaar wordt er weer veel schade verwacht. HLB kan poederschurft aantonen en onderscheiden van bijvoorbeeld aantastingen door Meloidogyne . Ook voert HLB eventueel een PCR toets uit voor het zwabbertopvirus (PMTV), dat door poederschurft wordt overgebracht. 

Lees meer  

 

Groeiseizoen 2012: opvallende zaken

VerticilliumElk jaar zien we tijdens het groeiseizoen opvallende ziektes of gebreken die de aardappelen aantasten. Zo is dit jaar weinig Alternaria gezien in vergelijking met voorgaande jaren. Wel zijn kaliumgebrek en Verticillium vaak aanwezig geweest wat veel leidde tot vroeg afstervende gewassen.

Lees meer 


PlAMV watermonsters

piamv2Het hoogseizoen voor PlAMV bemonstering van spoel- en watermonsters begint weer. HLB ontvangt ook dit jaar diverse soorten monsters om te analyseren. Onderzoek naar deze bedreiging in de lelieteelt gaat ook door.  

 

Lees meer

 

Veldleeuwerik en HLB

VeldleeuwerikDe uitrol van Veldleeuwerik naar Drenthe heeft nu echt gestalte gekregen. In de afgelopen maanden zijn er drie regiogroepen van start gegaan. Er worden volop duurzaamheidsplannen gemaakt samen met de geaccrediteerde adviseurs. Anita Kikkert, werkzaam als onderzoek bij HLB heeft voor Stichting Veldleeuwerik de taak van regio coördinator op zich genomen.   

Lees meer
 

 
     
--
- message
--
Powered by AcyMailing