• hlb_03

  hlb_03

 • hlb_04

  hlb_04

 • hlb_01

  hlb_01

 • hlb_02

  hlb_02

Ben jij niet bang om vieze handen te krijgen? En houd je tegelijkertijd van precisiewerk?

Lees dan snel verder en ontdek of werken in ons lab bij jou past!

 

Voor ons laborantenteam in Dronten zoeken wij een:

 

Laborant    (MBO, Parttime / Fulltime)

 

Wat ga je doen?

Als (beginnend) laborant bij HLB/ De Groene Vlieg in Dronten verricht je verschillende werkzaamheden die horen bij het onderzoeken van grondmonsters op de aanwezigheid van aaltjes, schimmels en bemesting. Daarnaast help je in de zomermaanden in het lab met het tellen van verschillende soorten insecten zoals de uienvlieg en de wortelvlieg. Deze werkzaamheden vragen oog voor detail en een fijne motoriek. Daarnaast draag je ook bij aan de voorbewerking van grondmonsters (hier krijg je de vieze handen van!). Betrouwbaarheid van de resultaten is erg belangrijk. Je bent nauwkeurig en precies in je analyse en in het vastleggen van de resultaten. Je werkt in een team van laboranten, die jou opleiden en begeleiden. Jullie zijn samen verantwoordelijk voor een schone en veilige werkomgeving. Afhankelijk van jouw persoonlijke ontwikkeling en wat er nodig is op het lab, zijn er mogelijkheden om verschillende werkzaamheden te leren uitvoeren.

 

Wat vragen wij van jou?

 • MBO werk- en denkniveau
 • Affiniteit met laboratoriumwerk, of een sterke wil om het te leren
 • Nauwkeurigheid en kwaliteitsbesef
 • Collegialiteit en een positieve instelling
 • Bereidheid tot flexibele werktijden om piekperiodes op te vangen
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift

 

Wat mag je van ons verwachten?

 • Een contract van minimaal 20 tot maximaal 40 uur per week voor de periode van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband
 • Een dynamisch en collegiaal team
 • Ruimte voor het leren van nieuwe vaardigheden en analyses in het laboratorium
 • Een marktconform salaris

 

Nog even kort informatie over ons:

De HLB Groep, met de bedrijven HLB en De Groene Vlieg, ontwikkelt voortdurend nieuwe kennis op het gebied van plant- en bodemgezondheid en past deze toe in de gehele agroketen. We zijn praktisch, betrouwbaar en innovatief. We maken de meest actuele kennis bruikbaar en toepasbaar voor de teler, door onze unieke combinatie van onderzoek, diagnostiek, advies. Met een medewerkermix van ruim 130 onderzoekers, adviseurs, wetenschappers, analisten en veldmedewerkers vormt we een perfecte brug tussen wetenschap en de praktijk.

 

Informatie en sollicitatie: Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Grittha Wessels (tel. 0321-317118). Jouw motivatie en C.V. kun je tot uiterlijk 20 maart 2020 mailen naar Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

U kent hem wel, de uienvlieg. Dit insect kan veel schade aan uw uienpercelen veroorzaken. De Steriele Insecten Techniek (SIT) is een biologische manier van bestrijding van de uienvlieg. Wij bieden als enige bedrijf in Europa deze techniek aan onder de naam De Groene Vlieg. Wilt u weten hoe dit werkt? Bekijk het hier:

Hoe werkt de SIT

 Wilt u meedoen met de SIT? Neem contact met ons op via Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein! of bel met 0321-317118.

De Commissie Bemesting Akkerbouw Vollegrondsgroenten (CBAV) organiseert op 28 november 2019 een Themamiddag Bemesting Akkerbouw in de Schakel, Oranjelaan 10 in Nijkerk van 13:00-17:00. U kunt zich nu aanmelden op http://bemestingakkerbouw.oanevents.com.

Thema De landbouw wordt geconfronteerd met diverse beleidsuitdagingen. Hierbij gaat het om kringlopen sluiten, duurzaam bodembeheer, verminderen broeikasgasemissies en koolstofopslag en grond- en oppervlakte waterkwaliteit. Wat deze beleidsuitdagingen betekenen voor de praktische uitvoering van bodembeheer en bemesting in de akkerbouw staat centraal in deze themamiddag. HLB is lid van de CVAB en we bevelen deze middag dan ook van harte bij u aan!

Aanmelden

Aanmelden voor de themamiddag is verplicht en kan op: http://bemestingakkerbouw.oanevents.com. Hier vult u uw gegevens in en geeft u aan welke parallelsessies u wilt bezoeken. De toegang is gratis voor akkerbouwers, € 17,50 voor studenten en € 50,- voor anderen. U kunt betalen via bankoverschrijving of Ideal en u ontvangt uw factuur per e-mail.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

 • Janjo de Haan, Wageningen University & Research, Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!, 0320 291 211
 • Harm Brinks, Delphy, Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!, 06 20 42 38 95

De dag begint thuis met een kop koffie en het openen van je mailbox. Je belt een teler naar aanleiding van zijn mail om een afspraak te maken wanneer je langs kunt komen. Je accepteert een uitnodiging voor het salesoverleg van volgende maand, scant wat nieuwsbrieven met info uit de markt en trekt dan je bedrijfsjas aan om aan je eerste klantbezoek van de dag te beginnen. Deze teler heeft de uitslagen van zijn grondmonsters uit ons lab binnen en wil graag advies over het bouwplan. Jouw expertise geeft hem inzicht in de mogelijkheden om zijn teeltrendement te verhogen.

Je gaat die dag ook nog langs bij een klant die dit jaar uien teelt en graag de Steriele Insectentechniek als bestrijding wil gaan gebruiken. Je vertelt over de mogelijkheden, noteert zijn order en gaat weer richting huis. Je belt nog wat collega’s voor overleg en de laatste nieuwtjes. Eenmaal thuis werk je de administratie bij, en je werkdag zit er op voor vandaag!

 

Zie jij zulke werkdagen wel zitten? Spreek jij de taal van de boer, heb je verstand van plant- en bodem (of ben je bereid dit te leren) en zie jij waar kansen in de markt liggen? Lees dan snel verder en ontdek of werken in onze buitendienst bij jou past!

 

Voor ons salesteam zijn wij in Flevoland op zoek naar een

 

Teelttechnisch Adviseur Buitendienst (FT / PT / ZZP)

 

Wat ga je doen?

Als adviseur ben je verantwoordelijk voor je klanten. Dit zijn telers en organisaties in de agroketen. Jij geeft ze adviezen en verkoopt onze diensten en producten met als doel voor de klant opbrengst- en rendementsverhoging of verduurzaming. Je staat tussen klant en bedrijf in, je bent dus het directe aanspreekpunt. In de winter bezoek je jouw klanten om te adviseren op het gebied van bodemonderzoek. Dit kan gaan over aaltjes en bemesting, vaak gaat het ook over bouwplannen en grondbewerking. Daarnaast neem je het hele insectenverhaal mee. Monitoring is het belangrijkste wapen in de bestrijding van schadelijke insecten zoals de wortelvlieg, trips en de uienvlieg. Als bestrijding van die laatste vlieg adviseer je ook over de inzet van de Steriele Insectentechniek.

In de zomer ben je veel buiten: je gaat percelen langs, legt contacten en adviseert in het veld. Als adviseur sta je ook namens het bedrijf op beurzen of geef je presentaties op scholen of bij klanten.

 

Wat vragen wij van jou?

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Je kent de boerenwereld, of bent in staat de taal van de sector snel te leren begrijpen
 • Vanzelfsprekend heb je commerciële vaardigheden en kan dit ook laten zien
 • Je kunt goed luisteren en analyseren
 • Je legt makkelijk contact en kunt schakelen tussen verschillende type klanten
 • Je denkt in oplossingen, hebt doorzettingsvermogen en neemt zelf graag initiatief.

 

Wat mag je van ons verwachten?

 • Een contract voor bepaalde tijd van een jaar met uitzicht op een vast contract. Een ZZP constructie is mogelijk, een Parttime invulling van de functie (bij voorbeeld in combinatie met je eigen agrarische bedrijf) ook.
 • Een jong team met veel ruimte voor eigen inbreng en mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.
 • Een veelzijdige werkkring met veel externe contacten.
 • Een collegiaal team, gericht op kennisontwikkeling en kennisdeling.
 • Een marktconform salaris.

Over ons

De HLB Groep, met de bedrijven HLB en De Groene Vlieg, ontwikkelt voortdurend nieuwe kennis op het gebied van plant- en bodemgezondheid en past deze toe in de gehele agroketen. We zijn praktisch, betrouwbaar en innovatief. We maken de meest actuele kennis bruikbaar en toepasbaar voor de teler, door onze unieke combinatie van onderzoek, diagnostiek, advies. Met een medewerkermix van ruim 130 onderzoekers, adviseurs, wetenschappers, analisten en veldmedewerkers vormen we een perfecte brug tussen wetenschap en de praktijk.

 

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Arjan Hurink, manager Sales en Marketing via telefoonnummer 06-21951107.

Jouw motivatie en C.V. kun je tot uiterlijk 31 maart 2020 mailen naar Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

 

 

 

In samenwerking met Dacom start HLB binnenkort in Groningen, Friesland en Drenthe met een cursus precisielandbouw. We zoeken hiervoor geïnteresseerde akkerbouwers uit de regio die aan de slag willen met precisielandbouw, maar niet zo goed weten waar ze moeten beginnen. De eerste van in totaal acht bijeenkomsten zal plaatsvinden in december van 2019. Wil je meer inzicht in je percelen, en wil je weten hoe jij data-informatie concreet kan toepassen op jouw bedrijf?

 

Meld je dan aan! Aanmelden kan via HLB bij Luuk Heling, Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein! of via de speciale website voor dit project:

 

De cursus is onderdeel van het project Basispakket Precisielandbouw in het kader van POP3 Samenwerking voor innovaties Noord Nederland. Dankzij deze steun kan de cursus tegen beperkte kosten worden aangeboden. 

 

Laatste Tweets

HLBbv Gisteravond was de afsluiting van het project PlantValue. Met de relatie tussen #plantgezondheid, #gewaskeuze en (k… https://t.co/kv4C7ywvVJ
HLBbv Morgen zijn we met een stand aanwezig in @t_voorhuys in #Emmeloord op de Peendag, we staan u graag te woord! #peenhttps://t.co/9hBox7ECBR
HLBbv RT @TTjarda: Er vloog nog van alles in de proefveldjes met groenbemesters in Valthermond. En vliegt, want we hebben vast niet àlles weggeva…

 

 

   
© 2012 - Designed by CommPro Automatisering