• hlb_03

  hlb_03

 • hlb_04

  hlb_04

 • hlb_01

  hlb_01

 • hlb_02

  hlb_02

Ben jij niet bang om vieze handen te krijgen? En houd je tegelijkertijd van precisiewerk?

Lees dan snel verder en ontdek of werken in ons lab bij jou past!

 

Voor ons laborantenteam in Wijster zoeken wij een:

 

Laborant              (MBO, Parttime / Fulltime)

 

 

Wat ga je doen?

Als (beginnend) laborant bij HLB in Wijster verricht je verschillende werkzaamheden die horen bij het onderzoeken van grondmonsters op de aanwezigheid van aaltjes en het beoordelen van plantmateriaal op aantasting door ziektes. Deze werkzaamheden vragen oog voor detail en een fijne motoriek. Daarnaast draag je ook bij aan de voorbewerking van grondmonsters (hier krijg je de vieze handen van!) en het inzetten van laboratoriumproeven. Betrouwbaarheid van de resultaten is erg belangrijk. Je bent nauwkeurig en precies in je analyse en in het vastleggen van de resultaten. Je werkt in een team van laboranten, die jou opleiden en begeleiden. Jullie zijn samen verantwoordelijk voor een schone en veilige werkomgeving. Afhankelijk van jouw persoonlijke ontwikkeling en wat er nodig is op het lab, zijn er mogelijkheden om verschillende werkzaamheden te leren uitvoeren.

 

Wat vragen wij van jou?

 • MBO diploma
 • Affiniteit met laboratoriumwerk, of een sterke wil om het te leren
 • Nauwkeurigheid en kwaliteitsbesef
 • Collegialiteit en een positieve instelling
 • Bereidheid tot flexibele werktijden om piekperiodes op te vangen

 

Wat mag je van ons verwachten?

 • Een contract van 24, 32 of 36 uur per week voor de periode van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband
 • Ruimte voor het leren van nieuwe vaardigheden en analyses in het laboratorium
 • Een marktconform salaris

 

Nog even kort informatie over ons:

De HLB Groep, met de bedrijven HLB en De Groene Vlieg, ontwikkelt voortdurend nieuwe kennis op het gebied van plant- en bodemgezondheid en past deze toe in de gehele agroketen. We zijn praktisch, betrouwbaar en innovatief. We maken de meest actuele kennis bruikbaar en toepasbaar voor de teler, door onze unieke combinatie van onderzoek, diagnostiek, advies. Met een medewerkermix van ruim 130 onderzoekers, adviseurs, wetenschappers, analisten en veldmedewerkers vormt we een perfecte brug tussen wetenschap en de praktijk.

 

Informatie en sollicitatie: Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Anja Kombrink (tel. 0593-582828) of email Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!.

Jouw motivatie en C.V. kun je tot uiterlijk 31 januari 2020 mailen naar Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

 

 

 

De Commissie Bemesting Akkerbouw Vollegrondsgroenten (CBAV) organiseert op 28 november 2019 een Themamiddag Bemesting Akkerbouw in de Schakel, Oranjelaan 10 in Nijkerk van 13:00-17:00. U kunt zich nu aanmelden op http://bemestingakkerbouw.oanevents.com.

Thema De landbouw wordt geconfronteerd met diverse beleidsuitdagingen. Hierbij gaat het om kringlopen sluiten, duurzaam bodembeheer, verminderen broeikasgasemissies en koolstofopslag en grond- en oppervlakte waterkwaliteit. Wat deze beleidsuitdagingen betekenen voor de praktische uitvoering van bodembeheer en bemesting in de akkerbouw staat centraal in deze themamiddag. HLB is lid van de CVAB en we bevelen deze middag dan ook van harte bij u aan!

Aanmelden

Aanmelden voor de themamiddag is verplicht en kan op: http://bemestingakkerbouw.oanevents.com. Hier vult u uw gegevens in en geeft u aan welke parallelsessies u wilt bezoeken. De toegang is gratis voor akkerbouwers, € 17,50 voor studenten en € 50,- voor anderen. U kunt betalen via bankoverschrijving of Ideal en u ontvangt uw factuur per e-mail.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

 • Janjo de Haan, Wageningen University & Research, Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!, 0320 291 211
 • Harm Brinks, Delphy, Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!, 06 20 42 38 95

In de Nieuwe Oogst van 24 mei legt Durk de Vries uit hoe het gaat:

Steriele vliegen tegen de uienvlieg - Nieuwe Oogst

In samenwerking met Dacom start HLB binnenkort in Groningen, Friesland en Drenthe met een cursus precisielandbouw. We zoeken hiervoor geïnteresseerde akkerbouwers uit de regio die aan de slag willen met precisielandbouw, maar niet zo goed weten waar ze moeten beginnen. De eerste van in totaal acht bijeenkomsten zal plaatsvinden in december van 2019. Wil je meer inzicht in je percelen, en wil je weten hoe jij data-informatie concreet kan toepassen op jouw bedrijf?

 

Meld je dan aan! Aanmelden kan via HLB bij Luuk Heling, Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein! of via de speciale website voor dit project:

 

De cursus is onderdeel van het project Basispakket Precisielandbouw in het kader van POP3 Samenwerking voor innovaties Noord Nederland. Dankzij deze steun kan de cursus tegen beperkte kosten worden aangeboden. 

 

Op dit moment zijn er verschillende vacatures en zijn wij op zoek naar : 

- Productiemedewerker Kweek - Nieuwe Tonge (Goeree-Overflakkee - regio Rotterdam)

 

Laatste Tweets

HLBbv Ben jij niet bang voor vieze handen en houd je tegelijkertijd van precisiewerk? Dan is onze #vacature (beginnend)… https://t.co/W25WJ1zxup
HLBbv Kom nu naar de open dag van @AeresEmmeloord ! Kijk rond bij de verschillende opleidingen en breng ook een bezoekje… https://t.co/6dkGlys5IV
HLBbv Woensdag 8 januari staan we op de Themadag #Uien in @DeMeerpaal in #Dronten. Wilt u informatie over bestrijding van… https://t.co/obNp2FfLqx

 

 

   
© 2012 - Designed by CommPro Automatisering