• hlb_03

  hlb_03

 • hlb_04

  hlb_04

 • hlb_01

  hlb_01

 • hlb_02

  hlb_02

Who are we?

AgroCares is a Dutch AgroTech company based in Wageningen. With a passionate team of scientists, agronomists, IT specialists and lab analysts we contribute to solving the world food gap. We achieve this by providing the people who produce our food with cutting edge solutions to measure nutrients and other key parameters in soil (SoilCares), in feed (FeedCares) and in leaf (LeafCares) which ultimately leads to sustainable yield and production increases. ­­

The strength of our technology lies in our in-house developed calibration database. When we set foot in a new country our agronomists determine the number and location of soil samples we need to collect to “calibrate” this country. This means we need to collect enough soil samples to cover the full spectral range of the soils within that specific country or area. All samples are analyzed in our Golden Standard Lab in Wageningen, where a small, dedicated team of specialists take care of all the measurements and implementations in our databases.

 

Job description

At AgroCares we are looking for an ambitious analyst, who can contribute to the innovation in development of the Golden Standard Laboratory. More specifically, you are able to:

 

 • Provide technical expertise in determination of quality in animal feeding stuff;
 • Develop, validate and implement the methods to determinate quality in forages (e.g. determination of crude protein, crude fat, fibers, starch, ash).
 • Create new and update existing working instructions
 • Troubleshoot problems to determine cause and recommend corrective action
 • Assists in training of new employees and assignment of laboratory duties
 • Oversee day-to-day operations in the laboratory and report abnormal or unusual conditions to laboratory manager
 • Support and comply with all Company policies, Quality Systems and Health & Safety programs.

 

 

Your profile:

 • Bachelor’s Degree in analytical chemistry, environmental science, environmental toxicology, or similar
 • Relevant lab experience,
 • Familiar with at least one of following methods: Soxhlet extraction, dry combustion, Kjeldahl method, NDF, ADF
 • Experience with setting up and validation of the methods is a must
 • Experience with handling animal feed material is a must
 • Familiar with ISO 17025 or GMP is an advantage
 • Excellent command of English both verbal and written
 • Pro-active, entrepreneurial attitude and can-do mentality

 

Interested?

For more information about the vacancy please contact Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!, or apply now by sending your CV and motivation letter to Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

Zoek je een afwisselende baan in de akkerbouw met verantwoordelijkheid, dan is deze functie misschien iets voor jou!

 

Medewerker proefvelddienst (ca 32-36 uur/week)

 

HLB BV is op zoek naar een medewerker binnen onze proefvelddienst. Als proefveldmedewerker lever je binnen een klein team een belangrijke bijdrage aan de correcte uitvoering van proeven voor onze opdrachtgevers. Het betreffen vooral proeven in aardappelen, bollen en overige akkerbouwgewassen.

 

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan onder meer uit het voorbereiden, uitmeten, aanplanten, onderhouden en oogsten van de proefvelden, het uitvoeren van bespuitingen en bemonsteringen en de verwerking van de oogst. Daarnaast vinden diverse beoordelingen plaats van gewas en geoogst product op kwaliteit en het vóórkomen van ziekteverschijnselen. Ook worden er het gehele jaar door vele potproeven en laboratorium proeven ingezet en uitgevoerd. Uitvoering van de werkzaamheden en de nauwkeurige administratie van de werkzaamheden worden uitgevoerd volgens werkvoorschriften en kwaliteitsrichtlijnen. Het is de bedoeling dat je op termijn de volledige verantwoordelijkheid krijgt voor de praktische uitvoering en het onderhoud van een aantal proeven.

 

In de periode april – november wordt er voornamelijk buiten gewerkt op diverse locaties, hoofdzakelijk in Noord Nederland. De wintermaanden worden gevuld met oogstverwerking, beoordelingen, onderhoud machines en veldmateriaal , en eventueel het nemen van grondmonsters bij telers en de uitvoering van bewaarproeven en resistentieproeven.

 

Functie-eisen:

 • ervaring met teeltwerkzaamheden binnen de akkerbouw en/of bollenteelt is een must
 • ervaring met proefveldwerk is een pre
 • verantwoordelijkheidsgevoel en zorg voor de gewassen
 • communicatief vaardig: de functie vraagt veel overleg en samenwerking met collega’s in de proefvelddienst en met projectleiders
 • zelfstandig kunnen werken, met oog voor efficiëntie
 • nauwkeurig kunnen werken
 • technisch inzicht is een pré
 • flexibel: de werkzaamheden zijn seizoensafhankelijk en vaak weersafhankelijk, bereidheid tot het maken van overuren in het teeltseizoen en compenseren van uren in de winter
 • opleiding op HBO/MBO+ – niveau, bijvoorbeeld MAS aangevuld met cursussen en ervaring of HAS (ben je een HBO-er die graag met de handen werkt, combinatie van proefveld en laboratorium werk met ondersteuning ten behoeve van de gegevensverwerking, rapportages of coördinerende taken is bespreekbaar).
 • rijbewijzen BE
 • spuitlicentie (vakbekwaamheid uitvoeren gewasbescherming)

 

HLB ontwikkelt voortdurend nieuwe kennis op het gebied van plant- en bodemgezondheid en past deze toe in de gehele agroketen. Door de unieke combinatie van onderzoek, diagnose en advies heeft HLB een schat aan data en wordt de nieuwste kennis toegepast in advisering. Deze kennis wordt vertaald in praktische producten die een werkelijke meerwaarde geven voor de klant. Het bedrijf is gespecialiseerd in onderzoek en herkenning van alle ziekten, plagen en onkruiden in de open teelten zoals akkerbouw, bloembollen, vollegronds groenten, boomkwekerij en sportvelden. Een belangrijke specialisatie in de portfolio is onderzoek op het terrein van quarantaine organismen.

 

In ons team werken ruim 40 enthousiaste vrouwen en mannen. De mix van wetenschappers, praktijkonderzoekers, teeltbegeleiders en adviseurs, proefvelddienst en laboratoriummedewerkers staat borg voor een intensieve uitwisseling van kennis.

 

Sollicitaties met CV en motivatie graag uiterlijk 15 Juli 2020 sturen naar:

 

HLB BV

T.a.v. mw. A. Mol-Dokter (personeelszaken)

Kampsweg 27

9418 PD Wijster

Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

Voor meer informatie kunt u ma – do bellen met: Tjarda Everaarts tel. 06 5517 6348

De Commissie Bemesting Akkerbouw Vollegrondsgroenten (CBAV) organiseert op 28 november 2019 een Themamiddag Bemesting Akkerbouw in de Schakel, Oranjelaan 10 in Nijkerk van 13:00-17:00. U kunt zich nu aanmelden op http://bemestingakkerbouw.oanevents.com.

Thema De landbouw wordt geconfronteerd met diverse beleidsuitdagingen. Hierbij gaat het om kringlopen sluiten, duurzaam bodembeheer, verminderen broeikasgasemissies en koolstofopslag en grond- en oppervlakte waterkwaliteit. Wat deze beleidsuitdagingen betekenen voor de praktische uitvoering van bodembeheer en bemesting in de akkerbouw staat centraal in deze themamiddag. HLB is lid van de CVAB en we bevelen deze middag dan ook van harte bij u aan!

Aanmelden

Aanmelden voor de themamiddag is verplicht en kan op: http://bemestingakkerbouw.oanevents.com. Hier vult u uw gegevens in en geeft u aan welke parallelsessies u wilt bezoeken. De toegang is gratis voor akkerbouwers, € 17,50 voor studenten en € 50,- voor anderen. U kunt betalen via bankoverschrijving of Ideal en u ontvangt uw factuur per e-mail.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

 • Janjo de Haan, Wageningen University & Research, Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!, 0320 291 211
 • Harm Brinks, Delphy, Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!, 06 20 42 38 95

U kent hem wel, de uienvlieg. Dit insect kan veel schade aan uw uienpercelen veroorzaken. De Steriele Insecten Techniek (SIT) is een biologische manier van bestrijding van de uienvlieg. Wij bieden als enige bedrijf in Europa deze techniek aan onder de naam De Groene Vlieg. Wilt u weten hoe dit werkt? Bekijk het hier:

Hoe werkt de SIT

 Wilt u meedoen met de SIT? Neem contact met ons op via Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein! of bel met 0321-317118.

In samenwerking met Dacom start HLB binnenkort in Groningen, Friesland en Drenthe met een cursus precisielandbouw. We zoeken hiervoor geïnteresseerde akkerbouwers uit de regio die aan de slag willen met precisielandbouw, maar niet zo goed weten waar ze moeten beginnen. De eerste van in totaal acht bijeenkomsten zal plaatsvinden in december van 2019. Wil je meer inzicht in je percelen, en wil je weten hoe jij data-informatie concreet kan toepassen op jouw bedrijf?

 

Meld je dan aan! Aanmelden kan via HLB bij Luuk Heling, Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein! of via de speciale website voor dit project:

 

De cursus is onderdeel van het project Basispakket Precisielandbouw in het kader van POP3 Samenwerking voor innovaties Noord Nederland. Dankzij deze steun kan de cursus tegen beperkte kosten worden aangeboden. 

 

Laatste Tweets

HLBbv Beworteling Wurzelbildung HLB https://t.co/vEBfbY6SpM via @YouTube
HLBbv RT @TTjarda: Beoordelen op 1,5 m afstand. Als het binnen niet past, dan maar buiten. ⁦@HLBbvhttps://t.co/3wEePXMD7G
HLBbv Gisteravond was de afsluiting van het project PlantValue. Met de relatie tussen #plantgezondheid, #gewaskeuze en (k… https://t.co/kv4C7ywvVJ

 

 

   
© 2012 - Designed by CommPro Automatisering