• hlb_03

  hlb_03

 • hlb_04

  hlb_04

 • hlb_01

  hlb_01

 • hlb_02

  hlb_02

HLB Groep

De HLB Groep draagt bij aan een efficiënte en duurzame landbouw. Onze bedrijven HLB Research & Consultancy te Wijster, de Groene Vlieg Bio Diagnostics te Dronten, de Groene Vlieg Bio Control te Nieuwe Tonge, en Care4agro en NMI te Wageningen ontwikkelen voortdurend nieuwe kennis op het gebied van plant- en bodemgezondheid en passen deze toe in de gehele agroketen.

 

Praktisch, betrouwbaar en innovatief

We maken de meest actuele kennis bruikbaar en toepasbaar voor de teler, door onze unieke combinatie van onderzoek, diagnostiek, advies en biologische systemen. Deze kennis wordt vertaald in praktische producten met toegevoegde waarde voor de teler. We zijn gespecialiseerd in onderzoek en diagnostiek van ziekten en  plagen in akkerbouw en tuinbouw. De mix van ruim 160 wetenschappers, onderzoekers, adviseurs, analisten en veldmedewerkers is de perfecte match tussen wetenschap en de praktijk.

 

Voor ons Salesteam regio Zuid Nederland zijn wij op zoek naar een

Teelt Technisch Adviseur

Functieprofiel & Competenties

Als teelt technisch adviseur onderhoud je contacten met potentiële en bestaande relaties. Je bent in staat om goed te luisteren en om teelt technisch te analyseren, je brengt risico’s hiervan in kaart en adviseert in concrete oplossingen die het teeltrendement verbeteren.

Hiervoor beschik je over gedegen kennis van al onze producten en services die je op enthousiaste wijze deelt met onze klanten. Je verkoopt onze diensten en producten met als doel voor de klant opbrengst- en rendementsverhoging of verduurzaming. 

 

We vragen van jou

Om de functie goed uit te kunnen voeren beschik je over een HBO werk- en denkniveau, je voelt je thuis in de dynamische land- en tuinbouw,  zodat je een gelijkwaardige gesprekspartner bent van onze boeren, telers en andere klanten. Daarnaast beheers je de Nederlandse en bij voorkeur ook de Engelse en Duitse taal. Belangrijker nog zijn je persoonlijke eigenschappen die nodig zijn om van de functie een succes te maken. Je hebt goede contactuele eigenschappen, bent probleemoplossend, initiatiefrijk en creatief, je hebt doorzettingsvermogen en beschikt over commerciële vaardigheden.

Wat je van ons mag verwachten

We bieden jou:

 • Een contract voor bepaalde tijd van een jaar met uitzicht op een vast contract.
 • Een jong team met veel ruimte voor eigen inbreng.
 • Een veelzijdige werkkring met veel externe contacten.
 • Een collegiaal team, gericht op kennisontwikkeling en kennisdeling.
 • Een marktconform salaris.

Draag jij duurzame landbouw een warm hart toe en vind je sales en marketing een geweldig vak, dan nodigen we je van harte uit te solliciteren.

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Arjan Hurink, manager Sales en Marketing via telefoonnummer 06-21951107. Jouw motivatie en C.V. kun je tot uiterlijk 1 november 2020 mailen naar Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!.

Over ons

De HLB Groep draagt bij aan een efficiënte en duurzame landbouw. Onze bedrijven HLB Research & Consultancy te Wijster, de Groene Vlieg Bio Diagnostics te Dronten, de Groene Vlieg Bio Control te Nieuwe Tonge, en Care4agro en NMI te Wageningen ontwikkelen voortdurend nieuwe kennis op het gebied van plant- en bodemgezondheid en passen deze toe in de gehele agroketen.

 

Praktisch, betrouwbaar en innovatief

We maken de meest actuele kennis bruikbaar en toepasbaar voor de teler, door onze unieke combinatie van onderzoek, diagnostiek, advies en biologische systemen. Deze kennis wordt vertaald in praktische producten met toegevoegde waarde voor de teler. We zijn gespecialiseerd in onderzoek en diagnostiek van ziekten en  plagen in akkerbouw en tuinbouw. De mix van ruim 130 wetenschappers, onderzoekers, adviseurs, analisten en veldmedewerkers is de perfecte match tussen wetenschap en de praktijk.

 

Wij zijn op zoek naar een Onderzoeker Entomologie en Geïntegreerde Beheersing van Plagen (WO)

 

Functieprofiel & Competenties

Als onderzoeker entomologie en geïntegreerde beheersing van plagen verricht je je werkzaamheden in een dynamische werkomgeving. Samen met collega onderzoekers focus je op het ontwikkelen en ondersteunen van producten zoals steriele insecten techniek (SIT), monitoring van plaaginsecten en ben je trekker van onderzoeksprojecten gericht op IPM en duurzame productie in open akkerbouwmatige teelten. Verder ontwikkel je samen met partners aan digitaal ondersteunde IPM oplossingen voor telers.  Je verzorgt het projectbeheer, verzamelt onderzoeksgegevens, verwerkt deze in rapporten en draagt de resultaten uit in presentaties. Een belangrijk onderdeel van je functie is het in praktijk brengen van oplossingen en het begeleiden van bijeenkomsten met telers en andere betrokkenen. Daarnaast bent je samen met collega projectleiders verantwoordelijk voor de acquisitie van nieuwe onderzoeksprojecten en kennisontwikkeling. Je hebt een brede interesse in het vakgebied en wil je daarin blijven ontwikkelen.

 Werkzaamheden 

 • Project coördinatie en kennisoverdracht binnen het thema entomologie en geïntegreerde beheersing van plagen (IPM) in open teelten
 • Opzetten, ondersteunen en optimaliseren van insectenkweken
 • Ontwikkelen en technisch ondersteunen van IPM producten
 • Vertalen van entomologische kennis in slimme toepassingen voor telers en andere klanten
 • Gerichte advisering op het gebied van plaaginsecten, monitoring, IPM en modellering van plaaginsecten aan telers, studiegroepen en projectpartners

 

 We vragen van jou

 • Een universitaire opleiding met afstudeerrichting Entomologie
 • Minimaal 3 jaar werkervaring
 • Affiniteit voor praktisch onderzoek aan plaaginsecten in open teelten
 • Ervaring met determineren van insecten
 • Vertrouwd met MS Office (incl. Access, Excel)
 • Vertrouwd met informatica toepassingen en het programmeren t.b.v. database management en vertaling van modellen in toepassingssoftware (SQL - Visual Basic)
 • In teamverband kunnen werken
 • Betrouwbaar, objectief, integer en punctueel zijn
 • Goede communicatieve vaardigheden (zowel schriftelijk als mondeling).
 • Ervaring met projectmanagement en kennisoverdracht 
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, beheersing van de Duitse taal is een pre
 • In het bezit van een rijbewijs B(E)

 

Wat je van ons mag verwachten

 • Een contract van 32 tot 36 uur per week voor de periode van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een dynamisch team met ruimte voor eigen inbreng.
 • Een collegiaal team, gericht op kennisontwikkeling en kennisdeling.
 • Een veelzijdige werkkring met veel externe contacten
 • Een marktconform salaris

 

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met personeelszaken Alida Dokter of Daniëlle Gram  (tel. 0593-582828)  of per email Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

Jouw motivatie en C.V. kun je tot uiterlijk 20 oktober 2020 mailen naar Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

 

De Commissie Bemesting Akkerbouw Vollegrondsgroenten (CBAV) organiseert op 28 november 2019 een Themamiddag Bemesting Akkerbouw in de Schakel, Oranjelaan 10 in Nijkerk van 13:00-17:00. U kunt zich nu aanmelden op http://bemestingakkerbouw.oanevents.com.

Thema De landbouw wordt geconfronteerd met diverse beleidsuitdagingen. Hierbij gaat het om kringlopen sluiten, duurzaam bodembeheer, verminderen broeikasgasemissies en koolstofopslag en grond- en oppervlakte waterkwaliteit. Wat deze beleidsuitdagingen betekenen voor de praktische uitvoering van bodembeheer en bemesting in de akkerbouw staat centraal in deze themamiddag. HLB is lid van de CVAB en we bevelen deze middag dan ook van harte bij u aan!

Aanmelden

Aanmelden voor de themamiddag is verplicht en kan op: http://bemestingakkerbouw.oanevents.com. Hier vult u uw gegevens in en geeft u aan welke parallelsessies u wilt bezoeken. De toegang is gratis voor akkerbouwers, € 17,50 voor studenten en € 50,- voor anderen. U kunt betalen via bankoverschrijving of Ideal en u ontvangt uw factuur per e-mail.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

 • Janjo de Haan, Wageningen University & Research, Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!, 0320 291 211
 • Harm Brinks, Delphy, Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!, 06 20 42 38 95

U kent hem wel, de uienvlieg. Dit insect kan veel schade aan uw uienpercelen veroorzaken. De Steriele Insecten Techniek (SIT) is een biologische manier van bestrijding van de uienvlieg. Wij bieden als enige bedrijf in Europa deze techniek aan onder de naam De Groene Vlieg. Wilt u weten hoe dit werkt? Bekijk het hier:

Hoe werkt de SIT

 Wilt u meedoen met de SIT? Neem contact met ons op via Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein! of bel met 0321-317118.

In samenwerking met Dacom start HLB binnenkort in Groningen, Friesland en Drenthe met een cursus precisielandbouw. We zoeken hiervoor geïnteresseerde akkerbouwers uit de regio die aan de slag willen met precisielandbouw, maar niet zo goed weten waar ze moeten beginnen. De eerste van in totaal acht bijeenkomsten zal plaatsvinden in december van 2019. Wil je meer inzicht in je percelen, en wil je weten hoe jij data-informatie concreet kan toepassen op jouw bedrijf?

 

Meld je dan aan! Aanmelden kan via HLB bij Luuk Heling, Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein! of via de speciale website voor dit project:

 

De cursus is onderdeel van het project Basispakket Precisielandbouw in het kader van POP3 Samenwerking voor innovaties Noord Nederland. Dankzij deze steun kan de cursus tegen beperkte kosten worden aangeboden. 

 

Laatste Tweets

HLBbv Beworteling Wurzelbildung HLB https://t.co/vEBfbY6SpM via @YouTube
HLBbv RT @TTjarda: Beoordelen op 1,5 m afstand. Als het binnen niet past, dan maar buiten. ⁦@HLBbvhttps://t.co/3wEePXMD7G
HLBbv Gisteravond was de afsluiting van het project PlantValue. Met de relatie tussen #plantgezondheid, #gewaskeuze en (k… https://t.co/kv4C7ywvVJ

 

 

   
© 2012 - Designed by CommPro Automatisering