• hlb_03

  hlb_03

 • hlb_04

  hlb_04

 • hlb_01

  hlb_01

 • hlb_02

  hlb_02

Persbericht

 

Ontdek het verhaal achter ons eten

 

Zaterdag 25 juni: Open Dag Week van de Akkerbouw in Noordoostpolder

 

Zoetermeer, 9 juni 2016 - Liefst tachtig akkerbouwers en verwerkende bedrijven in heel het land heten u op zaterdag 25 juni van harte welkom op de Open Dag van de Week van de Akkerbouw. Ook in de Noordoostpolder tonen akkerbouwers u graag hoe ze elke dag weer met hart en ziel gewassen als aardappelen, graan, suikerbieten, wortelen en uien verbouwen. Er zijn activiteiten voor jong en oud. Kinderen kunnen mee op de trekker of een speurtocht over de akkers doen. Tijdens een rondleiding over het bedrijf kunnen alle bezoekers ontdekken met welke moderne machines de akkerbouw lekkere en gezonde producten produceert.

 

“Dagelijks eten we voedingsmiddelen als aardappelen, groenten, peulvruchten en brood”, zegt Dirk de Lugt, voorzitter Brancheorganisatie Akkerbouw en zelf ook akkerbouwer. “De beschikbaarheid van goede kwaliteit producten is zo vanzelfsprekend, dat we nauwelijks lijken stil te staan bij de vraag hoe deze voedingsmiddelen op ons bord belanden. Tijdens de Open Dag kan iedere bezoeker zelf het proces van veld tot bord ontdekken. U bent van harte welkom op het erf bij de akkerbouwers, maar ook bij bedrijven die bijvoorbeeld zaaizaad bewerken en sorteren of akkerbouwproducten verwerken tot frites of aardappelpuree.”

 

Wie verbouwt ons eten? En hoe?

De Open Dag is het hoogtepunt van de Week van de Akkerbouw. Deze week geven akkerbouwbedrijven aan iedereen, jong en oud, het antwoord op vragen als waar komt ons dagelijks eten vandaan? Hoe wordt het verbouwd en verwerkt? En vooral, door wie? Kom dus naar de Open Dag. Op de website van de Week van de Akkerbouw (www.weekvandeakkerbouw.nl) staan alle deelnemende bedrijven in Noordoostpolder en de andere regio's. Daar vindt u ook handige routekaartjes om uit te printen.

 

Proef de smaken van vroeger!

Maar liefst negen bedrijven in de Noordoostpolder openen op zaterdag 25 juni hun deuren voor het publiek. Er is veel om te zien en te beleven. Zo ervaart u op het akkerbouwbedrijf van de familie Van Woerkom in Bant hoe ecologische teelt werkt. Gezonde voeding uit gezonde bodem is het devies van deze akkerbouwer, die u laat proeven hoe het voedsel vroeger smaakte.

 

Als u het proefbedrijf van de Nederlandse Algemene Keuringsdienst voor zaaizaad en pootgoed (NAK) in Emmeloord bezoekt, maakt u op een kar met trekker een ritje langs de velden. Onderweg krijgt u allerlei informatie over de gewassen. Zeer zeker iets dat ook de jonge bezoekers zal aanspreken. Dat het hier om een PROEF-bedrijf gaat, blijkt ook uit de frietkraam die Aviko er zal neerzetten.

 

Ook heel interessant is Witlofkwekerij Lof in Espel. Daar krijgt u een rondleiding en ervaart u hoe witlof in het donker groeit. Lof vertoont filmpjes, demonstreert een kweekset voor witlof en laat u proeven hoe witlof ‘echt smaakt. Daarom serveert Lof allerlei witlofhapjes met van alles, behalve ham en kaas...

 

Dit is maar een kleine selectie van alles wat er tijdens de Open Dag in de Noordoostpolder valt te beleven. Op de website van de Week van de Akkerbouw staat het complete overzicht.

 

Prachtige sector

“Consumenten laten zien hoe producten geteeld en verwerkt worden is het centrale thema van

de Week van de Akkerbouw”, stelt Willem Snoeker, sectormanager plantaardig van Interpolis.

“Zichtbaarheid geven aan deze prachtige sector is erg belangrijk om het Nederlandse

akkerbouwproduct het imago te geven dat het verdient. Een initiatief dat Interpolis van harte

ondersteunt.”

 

Over de Week van de Akkerbouw

De Week van de Akkerbouw is een initiatief van de Brancheorganisatie Akkerbouw en mede

mogelijk gemaakt door Agrifirm Plant, Cosun, CZAV, Interpolis, LTO Nederland, Nederlandse

Aardappel Organisatie (NAO), Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK), de Nederlandse

Akkerbouw Vakbond (NAV) en de Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie (Vavi).

 

Voor meer informatie kunt u bellen of mailen met Pascal Kuipers (E: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein! of

T: 06 83 52 64 38) van Schuttelaar & Partners of kijk op www.weekvandeakkerbouw.nl

 

Klik hier voor de routekaart

 

Laatste Tweets

HLBbv Beworteling Wurzelbildung HLB https://t.co/vEBfbY6SpM via @YouTube
HLBbv RT @TTjarda: Beoordelen op 1,5 m afstand. Als het binnen niet past, dan maar buiten. ⁦@HLBbvhttps://t.co/3wEePXMD7G
HLBbv Gisteravond was de afsluiting van het project PlantValue. Met de relatie tussen #plantgezondheid, #gewaskeuze en (k… https://t.co/kv4C7ywvVJ

 

 

   
© 2012 - Designed by CommPro Automatisering