• hlb_03

  hlb_03

 • hlb_04

  hlb_04

 • hlb_01

  hlb_01

 • hlb_02

  hlb_02

 AfbeeldingEU

Het doel van HLB is om met het project Plant Value duurzame gewasbescherming te ontwikkelen met een zo hoog mogelijk rendement uit de plant. Om dit doel te bereiken doet het HLB onderzoek in samenwerking met Rijksuniversiteit Groningen (RUG), Stichting ROL en New Businesses om drie adviesdiensten te ontwikkelen. Het project wordt daarnaast gefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), de provincie Drenthe en de provincie Groningen. De drie onderstaande adviesdiensten zullen uiteindelijk een verduurzaming van de akkerbouw bewerkstelligen. 

 

 

Adviesdienst: Ozon

Ozon schade wordt vaak aangezien voor symptomen van Alternaria solani en kunnen enorme bladschade veroorzaken. Met de ozon adviesdienst wil HLB: 
- Ozon schade verminderen door middel van plantinhoudstoffen en rassen keuze. 
- Het verbeteren van onze diagnose dienst door middel van digitalisatie van data en ontwik- keling van een app.


Adviesdienst: Tagetes

Aaltjesbestrijding in lelieteelt wordt tegenwoordig bemoeilijkt door inperkingen van nematicide gebruik. Met de adviesdienst Tagetes wil HLB:
- De waarde van Tagetes verbeteren voor biologische aaltjes bestrijding dmv: Luteïne extractie 


Adviesdienst:  Bodemweerbaarheid


Endofytensnn logo pay off als regel rgb 72
In de bodem zijn vele bacteriën aanwezig die een gunstig effect kunnen hebben op de groei van een plant.

Echter, toepassing van zulke micro- organismen leidt vaak tot wisselende resultaten vanwege gebrekkige kennis over hoe bodem en de bacteriële bodemflora interacteren. 

Bij het HLB wordt onderzocht hoe verschillende goedaardige bacteriën optimaal kunnen worden toegepast voor groeistimulatie en plant weerbaarheid

 

Wekstoffen

Plant parasitaire aaltjes in de bodem vormen een belangrijke bedreiging voor gewassen. HLB wil een methode ontwikkelen om op biologische wijze het aardappel cyst aaltje te bestrijden. Hiervoor zullen bijvoorbeeld wekstoffen worden gebruikt die worden geproduceerd door planten uit de aardappel familie . 

Wekstoffen kunnen gebruikt worden om aaltjes uit te laten komen wanneer er bijvoorbeeld geen aardappels worden geteeld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WebsitePlantValueNL

 

Laatste Tweets

HLBbv Beworteling Wurzelbildung HLB https://t.co/vEBfbY6SpM via @YouTube
HLBbv RT @TTjarda: Beoordelen op 1,5 m afstand. Als het binnen niet past, dan maar buiten. ⁦@HLBbvhttps://t.co/3wEePXMD7G
HLBbv Gisteravond was de afsluiting van het project PlantValue. Met de relatie tussen #plantgezondheid, #gewaskeuze en (k… https://t.co/kv4C7ywvVJ

 

 

   

hurdur

© 2012 - Designed by CommPro Automatisering
 HLB - research and consultancy in agriculture